Veilig naar de werf


Duur: 1 dag

Deze praktische basisvorming is specifiek bedoeld voor de chauffeurs, werkzaam in de bouw, die materialen vervoeren die ze zelf gaan gebruiken op de werf en voor chauffeurs waarvoor transport van goederen geen hoofdactiviteit is.

Vaak vervoeren deze niet alleen materialen, maar ook andere medewerkers en daarom is deze vorming van cruciaal belang.

Inhoud

 • Hoe beweegt een lading?
 • Welke hulpmiddelen kunnen bewegen van ladingen voorkomen?
 • Hoe veiliger eenzelfde lading vervoeren? Eveneens rekening houdend met de inzittenden.
 • Welke boetes kan je krijgen als je ladingen verliest?
 • Gevolgen van het niet dragen van de gordel.
 • Reglement rond parkeren op de rijbaan.
 • Instructies tijdens het lossen van ladingen (kledij, aanslaan van lasten, slecht zicht, ...)
 • Defensief autorijden.

 • Op het einde van de dag is er een test. Personen die slagen, ontvangen een opleidingsattest "veilig naar de werf".

  Deze opleiding is voor 3 jaar geldig.


  Data in open opleiding zijn nog niet beschikbaar! Contacteer ons voor meer informatie.


  TUSSENKOMSTEN

  KMO-portefeuille is een eenvoudig, transparant systeem waarmee voor KMO's de Vlaamse overheid instaat voor betaling van 40% van de rekening voor een opleiding (incl. examen). U kan als kleine en middelgrote ondernemingen het factuur vooraf voor 40% betalen, de Vlaamse overheid betaalt dan het volledige factuur en u betaalt de (aftrekbare) BTW. De ondernemer dient via de website een aanvraag in om een ondernemerschapsportefeuille te openen. Hij of zij kiest voor een opleiding. De ondernemer betaalt 60% van de opleidingskost zelf; de Vlaamse overheid legt de resterende 40% bij.
  Registratienummer DV.O203200
  Klik hier voor meer informatie
  www.kmo-portefeuille.be  PC 124
  FVB-FFC
  De opleidingen door HaCeCo-T komen in aanmerking voor tussenkomst vanwege het Fonds voor Vakopleiding van de Bouw. Dit geldt uiteraard enkel voor bouwfirma's. HaCeCo-T doet immers zijn opleidingen in samenwerking met lokale partners. Zo krijgt u een tussenkomst voor loon + loonkost. Door de samenwerking met de lokale partners kan HaCeCo-T in alle regio's ook winteropleidingen garanderen.

  Gelieve bij uw inschrijving uw bevestigingsmail bij de hand te nemen, zodat u de correcte gegevens kan noteren.

  HaCeCo-T ism CBA

  HaCeCo-T ism CBBVB

  HaCeCo-T ism CBL

  HaCeCo-T ism SMVL


  PC 200
  Cevora
  >Voor bedienden die behoren tot Paritair Comité 200 (vroeger 218) wordt de opleiding volledig voor u betaald door CEVORA - dit voor de regio's waar afspraken bestaan met Cevora.

  OPGELET: per sessie uit ons open aanbod kunnen slechts 6 personen van dezelfde firma tussenkomst genieten.

  Educam
  PC 112, PC 142.01,PC 149.2, PC 149.4 Voor al uw vragen:
  Bel ons op +32 2 778 63 30 of stuur een e-mail naar info@educampartner.be

  PC 118/220
  Alimento
  Alimento groepeert de sectorale diensten die onder beheer van de sociale partners worden aangeboden aan de werknemers en de werkgevers van de voedingsindustrie (arbeiders PC 118 en bedienden PC 220). https://www.alimento.be

  PC 149.01
  Vormelek
  HaCeCo is als opleidingscentrum al jaren erkend door Vormelek d.w.z. dat u voor de arbeiders PC 149.01 evengoed kan rekenen op een tussenkomst van €124 per dag mits aanmelding bij Vormelek drie dagen voor de opleiding. De opleidingen B-VCA duren maar 1 dag, zeker voor uw sector volstaat deze opleidingstijd voor volledige kennisoverdracht met optimale slaagkans. www.vormelek-formelec.be 02/476.16.76

  PC 121
  ABSU
  Het Paritair Comité voor de schoonmaak formaliseert de arbeidsvoorwaarden en de maatregelen ten voordele van de werkgelegenheid en de vorming van risicogroepen in afzonderlijke collectieve arbeidsovereenkomsten voor de schoonmaaksector. Deze CAO's zijn van toepassing op werkgevers en arbeiders uit de ondernemingen die onder het PC voor de schoonmaak ressorteren, kleine en middelgrote ondernemingen en andere.